قیمت نقشه کشی ساختمان: بعد از اینکه مطالعات اولیه انجام شد برای شروع یک پروژه ساختمانی به نقشه ساختمان نیاز است. نقشه کشی آن قدر مهم است و اهمیت دارد که در معماری ایران و جهان سابقه چند هزار ساله دارد. در زمان گذشته ایرانیان برای ساخت شهر و خانه های خود از نقشه های پیشرفته در زمان خود بهره می گرفتند که نظر خیلی از دانشمندان و جهانگردان را به خود جلب کرده بود.
قیمت نقشه کشی ساختمان | بازسازی ساختمان | ایده سازان
امروزه نیز با کمک نرم افزار های کامپیوتر و پیشرفت علم و تکنولوژی کار نقشه کشی ساختمان در سطح بسیار حرفه ای و وسیع در انجام است. برای گرفتن مجوز ساخت و پروانه ساختمان و دستور نقشه باید به مناطق شهرداری یا دفاتر خدمات الکترونیک مراجعه کرد. مدارک مالکیت ملک و مالک و همچنین تسویه حساب عوارض شهرداری را ارائه داد.
نقشه کشی ساختمان باید به وسیله یک معمار ماهر و با تجربه انجام شود چون طراحی ساختمان پایه و اساس کار ساخت و ساز می باشد و همه امور کار مانند طراحی نما و محوطه سازی، دکوراسیون داخلی و غیره را تحت تاثیر قرار می دهد. هزینه های جاری نقشه کشی شرکت، طبق تجربه تیم معماری و سابقه آن ها در طراحی و اجرای پروژه ها گوناگون است.
در جلسه ای که با مهندسین معمار خود می گذارید خواسته های خود را در مورد فضایی که در ساختمان مورد احتیاج تان است بیان کنید. نکاتی را در رابطه با ارتباط بین فضاها مثل چگونگی ارتباط فضای نشیمن، آشپزخانه و غیره را با معمار خود در میان بگذارید تا بر اساس سلیقه و خواسته های شما نقشه کشی ساختمان انجام شود.
در تعیین میزان هزینه نقشه کشی ساختمان چه خصوصیات و ویژگی هایی وجود دارد؟
کاربری اولین مورد تاثیر گذار در هزینه نقشه کشی ساختمان است که یک بنای مسکونی، اداری، تجاری و آموزشی و غیره می تواند باشد. برای طراحی نقشه کشی هر بنا با کاربری گوناگون باید ساختمان را بر اساس ضوابط و اصول نظام مهندسی انجام شود.
متراژ ساختمان دومین ویژگی بسیار مهم است و نیز تعداد طبقاتی که مالک برای ساختمان خود در نظر می گیرد بر هزینه نقشه کشی تاثیر بسزایی دارد. مثلاً هزینه ساخت یک ساختمان یک طبقه با یک ساختمان دوبلکس لوکس فرق می کند. تعیین سبک طراحی معماری و ساختمان نیز قبل از طراحی نقشه کشی ساختمان باید تعیین شود؛ چون طراحی نمای ساختمان باید همراه با طراحی نقشه معماری در ذهن طراح معمار انجام شود.
نقشه ها و پلان هایی که در نقشه کشی ساختمان وجود دارد شامل:
نقشه مبلمان فضا، نقشه نما های وجه های اصلی ساختمان، پلان سازه، پلان ستون گذاری، پلان اندازه گیری، پلان معماری فاز یک و فاز دو و همه طبقات ساختمان، سایت پلان، پلان برق و مکانیک، نقشه مقاطع ساختمان نقشه برشی از ساختمان که بهتر است یکی از دو برش از وسط پله ها انجام شود.
هنگامی که یک پروژه ساختمانی وارد فاز ۳ می خواهد شود نیاز به نقشه های اجرایی دارد. هر پروژه ساختمانی در چهار فاز طراحی و اجرا می شود. فاز ۱ و ۲ مربوط به بحث نقشه کشی ساختمان می باشد. گفته شد که زمان گذشته نقشه کشی ساختمان به صورت دستی انجام میشد که این امکان داشت دارای ایراد های بسیار زیادی باشد. اما امروزه نقشه کشی ساختمان به وسیله نرم افزار اتوکد که نرم افزار کاربردی در بسیاری از رشته ها مثل مهندسی معماری، مهندسی مکانیک، طراحی صنعتی و غیره است کاربرد زیادی دارد.
مزایای نقشه کشی ساختمان با نرم افزار نسبت به روش دستی
- در نرم افزار روش ترسیم نرم افزاری قابلیت بکاپ گیری وجود دارد.
- در روش ترسیم نرم افزاری قابلیت ایمپورت و اکسپورت کردن نقشه ها وجود دارد.
- نرم افزاری از سرعت و دقت بالاتری در ترسیم نقش برخوردار می باشد.
- در روش ترسیم نرم افزاری امکان ویرایش نقشه ها وجود دارد. در روش نرم افزاری ترسیم ها و نقشه ها بهتر خوانایی دارند.
- در روش نرم افزاری قابلیت ایجاد لایه بندی نقشه ها وجود دارد.
- در روش نرم افزاری فقط با چند کلیک و مساحت محاسبه انجام می شود.
و بسیاری قابلیت های دیگر نیز وجود دارد.
ضوابط شهرداری و نکات مهم در طراحی نقشه کشی و معماری:
- هر واحد آپارتمان زیر 150 متر به یک پارکینگ نیاز دارد.
- حداقل عرض در ورودی پارکینگ 3 متر
- حداقل فضای یک پارکینگ 5×2.5 متر
- طول مورد نیاز جهت پارکینگ 5 متر
- قرارگیری سه پارکینگ کنار هم مفید حداقل دهانه 6.5 متر
- قرارگیری 2 پارکینگ کنار هم مفید حداقل دهانه 4.5 متر
- قرارگیری یک پارکینگ مفید حداقل دهانه 2.5 متر
- واحدهای بالاتر از 150 متر تا 200 متر دو پارکینگ نیاز دارند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.